ZANGERS

SOPRANEN : Anke Dondeyne - Aurelie Brabant - Bernadette Herremans - Christiane Smellinckx - Els Monsieur - Erika De Ruyter - Frieda Van Overmeire - Hilda Heirwegh - Karine Van der Borght - Livia Thiery - Lydia Lancelot - Monique Peetermans

ALTEN : Annelies Clicq - Ann-Marie Carbon - Arlette Kerger - Barbara Devos - Chris Jossaert - Greet Brichau - Huguette Vanvolsem - Iris Preuveneers - Jasmine Cambier - Jone Van Heers - Krista Kemps - Lief Wastiels - Rita Cools - Veronique Meynckens

TENOREN : Hugo Hernie - Jan Middag - Jo Vanhoren - Leo Monten - Mil Mathieu - Robert Renardy - Vic Clicq - Willy Hernie

BASSEN : Dirk Vandenplas - Guy Provost - Hubert Sergeant - Hugo Langbeen - Jonas De Leener - Raoul Lamal

DIRIGENTE

ANJA DIERICKX

Dankzij haar muzikale familie kwam Anja reeds op zesjarige leeftijd in contact met muziek. Haar eerste muzieklessen volgde ze aan de toenmalige Stedelijke Servaisacademie van Halle.
Na haar humaniora studies trok Anja richting Leuven waar ze aan het Lemmensinstituut muziekpedagogie studeerde. In 1995 behaalde ze er de titel van ‘Meester in de muziek’. Daarna specialiseerde ze zich in koordirectie, een bijkomende studie van 3 jaar. In 1998 werden deze studies bekroond met een tweede meesterdiploma in de koordirectie in de klas van Erik van Nevel en Kurt Bikkembergs.
Anja Dierickx is voltijds verbonden aan de Kunstacademie in Halle als leerkracht muzikale vorming, muziektheorie en koor. In diezelfde school is ze tevens actief als beleidsondersteuner en coördinator.

Sinds 1996 is Anja de vaste dirigent van het gemengd koor Vox Veroni. Onder haar deskundige leiding kende dit koor al vele successen en verwierf het een prominente plaats binnen het culturele landschap in deze streek. Ook de federatie Koor & Stem doet regelmatig beroep op Anja’s vakkennis, ze wordt regelmatig aangesteld als coach voor koren binnen de regio.

PIANIST | BEGELEIDER

DIRK HERTEN

Muziekcriticus Michael Traub schreef het volgende over Dirk Herten: “De muziek van Dirk Herten vormt één samenhangend geheel. Elk stuk geeft één enkele boodschap weer. Zijn muziek is zonder onnodige nadruk op tierlantijntjes en niet slepend over compositorische aardigheidjes.”

Tot op heden blijft Dirk trouw aan deze filosofie. Hij respecteert de partituur en geeft deze getrouw weer, zonder teveel tierlantijntjes of fantasietjes.

Dirk Herten is sinds 2004 de vaste pianist-begeleider van het koor Vox Veroni. Met hem aan het klavier wordt het koor als het ware opgetild naar een hoger niveau.